Nazişti pe crestele Carpaţilor

În filmele din seria „Indiana Jones”, am văzut cum Harrison Ford se lupta cu naziştii, ca să pună mîna pe comorile pierdute ale umanităţii – Chivotul Legii, Pietrele Tunetului sau Sfîntul Graal. Puţină lume ştie că ficţiunea are la bază date reale. De fapt, arheologii lui Hitler au fost mult mai ambiţioşi. În încercarea de a demonstra existenţa unei rase pierdute, ei au făcut săpături în toată Europa, din Islanda în Bulgaria, ajungînd pînă în Tibet. România a fost, şi ea, pe lista lor…

diverse-006

Ţin în mînă o raritate bibliofilă – albumul „România. Natură. Clădiri. Viaţă populară”, apărut în 1933 la Brockhaus, Lepizig. Este realizat de faimosul fotograf german Kurt Hielscher. Între anii 1931 şi 1932, artistul a bătut 25 de mii de km, pe drumurile desfundate ale României Mari, făcînd 5000 de poze, într-un proiect antropologic fără precedent. Din cele cinci mii de fotografii, Hielscher va da la tipar doar 304. Volumul, dedicat Maiestăţii Sale Regelui Carol al doilea, se va constitui în cel mai spectaculos document etnografic privind ţara noastră. Trecut la index de comunişti, albumul va fi recuperat după 1989 cînd, prin intermediul specialiştilor de la Muzeul Ţăranului Român, o bună parte din planşe va fi prezentată publicului, stîrnind uimirea. Şi pe bună dreptate. Cartea lui Hielscher înfăţişează o Românie arhaică, în care ţăranii poartă, încă, straiul popular, o ţară a megaliţilor şi a troiţelor cu simboluri precreştine.

Fotograful nu e atras de feţele modernităţii, din marile oraşe. În schimb, privirea sa, filtrată prin lentilele Karl Zeiss, va zăbovi asupra peisajelor sălbatice şi asupra chipurilor tăiate în piatră ale locuitorilor din pustietăţi. De la Cetatea Albă în Maramureş, din Dobrogea la Sibiu, trecînd prin Muscel, personajele lui Hielscher par supravieţuitori ai unei civilizaţii străvechi, peste care a trecut un cataclism de nespus în cuvinte. Aceeaşi impresie o lasă şi alte lucrări ale germanului, despre Spania şi Italia. Să fie o simplă modalitate artistică? Sau e vorba despre o viziune mai complexă asupra lumii, cu implicaţii neaşteptate? Ceea ce urmează ne poate lămuri…

 

Pe urmele Stăpînilor Lumii

Venirea la putere a naziştilor nu poate fi explicată doar prin considerente economice sau politice. A fost nevoie şi de un anumit context intelectual, creat de filosofi, jurnalişti, oameni de ştiinţă. Învinsă în Primul Război Mondial, plătind despăgubiri, bîntuită de şomaj şi inflaţie, Germania celui de-al Treilea Reich şi-a potolit frustrările cu un amestec de mit, propagandă şi halucinaţie. În 1935, Heinrich Himmler, comandantul organizaţiei SS şi al poliţiei secrete Gestapo, aproba înfiinţarea „Ahnenerbe”, o societate de cercetări etno-istorice şi rasiale, care cuprindea 400 de savanţi – lingvişti, antropologi, arheologi, istorici. Scopul acestui proiect, desfăşurat sub egida SS, era susţinerea ştiinţifică a tezei rasiste a superiorităţii rasei albe, ariene. Naziştii considerau că istoria nu începe la Sumer ci, undeva, în nord, printre gheaţă şi zăpadă.

Acolo, în Ultima Thule, o rasă superioară s-a născut în urmă cu 10 mii de ani, colonizînd şi civilizînd întreaga Europă, migrînd pînă în India şi Tibet ! Arienii, strămoşii germanilor, blonzi şi cu ochi albaştri, ar fi fost stăpînii continentului, cei care au ridicat megaliţii şi piramidele, cei care au scris Vedele şi au fondat primele aşezări umane din Tibet. Tracii, grecii şi romanii erau consideraţi „copiii” seminţiei Stăpînilor din Nord. În schimb, populaţiile semitice, cu piele închisă şi ochii negri, nu aveau ce căuta în schemă. Socotite inferioare şi învinuite că „strică sîngele şi obiceiurile”, ele urmau a fi date pieirii. Revenind la Societatea „Ahnenerbe”, în traducere „Moştenirea străbunilor”, să notăm că a început ca un Institut pentru studiul Scrierii şi Simbolurilor, s-a dezvoltat ca o reţea universitară şi a sfîrşit în oroare, cu experienţe pe deţinuţii de la Dachau.

 

Expediţii arheologice în toată lumea

Ca să justifice tezele superiorităţii ariene, arheologii „Ahnenerbe” au început o serie extrem de vastă de cercetări, în domeniul folclorului, legendelor, geografiei sacre, istoriei. Mai mult, a existat o secţiune ezoterică, interesată de tot ce ieşea din perimetrul ştiinţei academice – magie, relicve, demonologie. Nume cunoscute de scriitori şi filosofi (precum Ernst Junger şi Martin Buber) au colaborat cu „Ahnenerbe”. Societatea edita reviste şi cărţi, se implica în formarea viitorilor ofiţeri SS, propunea tinerilor o educaţie spartană, prin alpinism şi speologie… Dar, mai presus de orice, organiza expediţii. Cu sprijinul mai marilor celui de-al Treilea Reich, au fost demarate vaste expediţii arheologice, în cautare de relicve. Sunt de notat cercetările din 1938, din Danemarca, unde s-au adus la lumină diverse situri wikinge, precum şi cele din Germania, la strania formaţiune muntoasă Externsteine, locuită din preistorie, unde naziştii au căutat mormîntul împăratului Wilhelm Păsărarul. Odată cu ocuparea ţărilor europene, „Ahnenerbe” îşi extinde aria de acţiune.

Regele Boris al Bulgariei semnează un protocol cu Himmler, încredinţînd Societăţii exclusivitatea cercetărilor arheologice. Grecia, Polonia, Croaţia sunt noile ţinte. De exemplu, în Grecia, arheologii nazişti au căutat faimosul Tezaur de la Delphi, precum şi intrarea în peşterile lui Poseidon. În Franţa, „Ahnenerbe” pune mîna pe Tapiseria de la Bayeux, relicvă înfăţişînd lupta normanzilor cu saxonii, îu urma invadării Britaniei. Steagul cu zvastică e ridicat pe Elbrus, cel mai înalt munte al Armeniei, locul unde se presupune că a eşuat Arca lui Noe, dar şi în Tibet. În 1939, o echipă de alpinişti, condusă de ofiţerul SS Ernst Schäfer, va ajunge la Llhasa, unde va fi primită de demnitarii tibetani. Oamenii lui Hitler voiau să ştie cît mai multe despre anumite exerciţii spirituale budiste, despre strămoşii tibetanilor, consideraţi urmaşi ai atlanţilor, precum şi despre intrarea în Shambala, marea cavitate interioară în care s-ar ascunde o civilizaţie superioară… Să mai spunem că nici craniile de cristal, găsite în Brazilia, n-au scăpat de interesul arheologilor germani. Şi nici ruinele marilor oraşe din Anzi.

 

România, Dacia Hyperboreeană

Cunoscînd aceste lucruri, expediţiile foto ale lui Karl Hielscher capătă alte înţelesuri. N-ar fi exclus ca portretele ciobanilor musceleni, de găsit în album, să fi ajuns şi în arhivele „Ahnenerbe”, acelea cu „urmaşii rasei ariene”. De altfel, interesul naziştilor pentru România a fost mult mai manifest. În 1938, dr. Franz Altheim şi partenera sa Erica Trautmann caută, mai multe zile, ruine ale cetăţilor dacice, într-un voiaj finanţat de Societate. Cei doi considerau România drept vechea Dacie hiperboreeană, pe urmele unui studiu semnat de marele iniţiat Vasile Lovinescu şi publicat în folileton, în Franţa. Nu ştim ce au găsit arheologii, probabil că nimic important (timpul acordat săpăturilor fiind prea scurt…), cert e că expediţia Ahnenerbe a continuat în Orient, după ce dr. Altheim s-a întîlnit, la Bucureşti, cu un oarecare Grigore Florescu, directorul Muzeului Municipal.

 

Ce s-a ales de Ahnenerbe?

La 70 de ani de la aceste evenimente, după ce teoria rasei alese a dus la milioane de morţi iar Cel de-al Treilea Reich s-a prăbuşit în ruine, o întrebare rămîne – au găsit naziştii relicve, magice sau nu? Dacă luăm în considerare doar celebra Lance a Destinului, care-l fascina pe Hitler, răspunsul e pozitiv. Dar Lancea n-a fost descoperită de „Ahnenerbe”, a fost furată de la Viena… Şefii Societăţii au fost judecaţi şi condamnaţi la Nurnberg. La proces, unul dintre ei şi-a ascultat glacial condamnarea la spînzurătoare, apoi a rostit o incantaţie din Bardo-Todol, Cartea tibetană a morţilor. Arhivele Societăţii, de la Waischenfeld, Franconia, au fost distruse în 1945, cînd locaţia a căzut în mîinile americanilor. Puţinele documente filmate în Tibet, care circulă pe Internet, nu sunt lămuritoare. Dar oare toate arhivele să fi fost distruse? Sau există pe undeva, pe la Washington, un loc în care au ajuns, sub ştampila STRICT SECRET? N-ar fi exclus… Adepţii teoriilor conspiraţiei pot să viseze în continuare.

 Ortodoxia Neamului

 

 

34 de comentarii:

 1. O aberatie tipica. Cei inalti, blonzi si cu ochi albastri erau celti in timp ce germanicii, arieni, erau mai bruneti si mai mici de statura. Ii putem gasi in Bavaria, nordul Elvetiei si Austria. Multi dintre ei au si o forma a ochilor usor mongoloida, tradand originea neeuropeana.

 2. Cine a avut cel mai mult de castigat in urma WW2 ? US. Cine conducea si conduce US ? US i-au folosit pe nemti pe post de ciomaga impotriva URSS dupa care comunistilor le-au vandut arme si etc ca sa se apere de ciomaga, dupa care nemtii au devenit Bau-Bau. Acelasi scenariu si in Asia cu Japonia pe post de Bau-Bau. Nu va e cunoscuta metoda? Pana la urma , ce tara cheltuie cel mai mult pe inarmare?

  • „Cine a avut cel mai mult de castigat in urma WW2 ? US.”. Wrong, try again. Marea castigatoare a fost URSS, a devenit din taranca, orasanca.
   „Cine conducea si conduce US ?”. Ia zi, cine?
   „US i-au folosit pe nemti pe post de ciomaga impotriva URSS dupa care comunistilor le-au vandut arme si etc ca sa se apere de ciomaga, dupa care nemtii au devenit Bau-Bau”. Geez…ce fumezi, vreau si io!
   „Pana la urma , ce tara cheltuie cel mai mult pe inarmare?” Aia cu PIB-ul mai ortoman. Asa, si?

  • Cel mai mult au câştigat ruşii care au mâncat 1/2 din Europa şi au jefuit-o 50 de ani. Vezi că SUA face restrângeri bugetare la apărare pe când Rusia le-a crescut numai ăn 2014 cu 20% . Aşa că nu mai face aiurea propagandă roşie !!

 3. Cam trebuie sa fiu de acord cu Bula .. Cel putin Hitler, Himmler si Goebels nu prera aratu a .. arieni . dimpotriva. Insa Halbjudau Heidrich ori impurul slav Skorzenny … mama ce arieni!!! (asa cum cel mai cel exemplar de arian pe care l-am vazut – in carne si oase- era si ala israelian [arata cam ca Dolf Lungren])

  Insa teritoriul romanesc prezinta interes sub unele aspecte ..
  1) este locul de electie a unor vechi culturi neolitice (a se vedea si cartea Marijei Gimbutas :Civilizatie vechii europe .. Marija Gimbutas era litanianca nascuta in 1924)

  2) este o „statiune” de prim ordin a indoeruropenilor (popoare zise si „kurgan” originare din N-E Mari negre) Aici au patruns prima data indoeruropenii si au dat cu nasul de niste civilizatii agricole

  3) o teorie lingvistica (germana) de pe la 1900-1920 privitoare la originea indoeuropenilor plaseaza „vatra originara” a acestora in zona Transilvaniei.. unde dupa o stationare ceva mai indelungata s-au diversificat suficient ca sa apara diferente de limba (incipiente) , au crescut numeric si au „roit” care spre N, care spre V, care spre S care au facur cale intoarsa spre E (Caucaz, Persia, India)

  4) vechi greci – grupa aheana cat si cea doriana – sustineau ca veneau de undeva din N de Okeanos Potamos (de fapt de la N de Dunare .. ca Dunarea era ptr ei Okeanos Potamos)

  5) in fine Romania avea cateva zone mai „izolate” mai inchise in ele insile …mai „primitive” si hai pe bune mai putin „corcite” dpv populational .. Unele studii pe cranii sugerau ca prin Ardeal (zona Apusenilor de ex) s-ar afla o populatie care (sub aspect al craniului) s-ar fi schimbat f putin in ultimele milenii . Ma rog si eu sunt curios care ar fi rezultatul unui studiu ADN al zonei Muntilor Apuseni si nu m-as mira sa reiasa ca pe aici s-ar afla una dintre cele mai „vechi” populatii europene (idem ptr Tara bascilor si cateva „Finistere”)

  In rest nazistii bateau campii fara gratie da cu multa fantezie ..

  A da .. blonzii inalti samd sunt mai degraba o varietate localizata in zona frizona si scandinava .. Dar cu aportu lor la dezvoltarea civilizatiei inainte de sa zicem 1300 en mai incet. De fapt inainte de 1700 („roirea” spre S a celtilor , a scandinavilor samd se poate pune in carca unor „importuri” tehnice care au dus la o crestere „brusca” a populatiei ..)

 4. Romanii au fost si sunt un popor cuminte dar inteligent. Nu stiu harta genetica a poporului nostru insa mergand pe logica si istorie noi pare a ne trage din populatiile mai pasnice ,respectiv de agricultori , populatii ce au precedat arienilor care au venit ca si populatie razboinica. Bineinteles peste bazinul initial s-au suprapus si alte popoare , insa baza pare a fi destul de veche si curios fapt, in ciuda reliefului si bogatiilor naturale,gotii, hunii, gepizii, avarii, bulgarii, slavii, pecenegii, cumanii nu au reusit sa se instapaneasca aici decat pe perioade relativ scurte de timp. Exceptie fac doar maghiarii. Cum spuneam , Nucleul este pasnic…insa inteligent.

  • baza este veche veche .. ptr o parte a populatiei .. Ca vezi matale nici indoeruropenii aia nu erau f multi … si ca in gnl se pare ca s-au multumit sa ucida doar pe cei care li se opuneau direct .. in rest si-au mai luatniste muiri cucerite , au imnpus limba si zeii lor dar au invatat sa dea cu sapa …

   Iar restu de pomenesti s-au alungat unii pe altii .. hunii pe goti, gepizii ramsitele hunice, avari pe gepizi slavii s-au amestecat cu populatia bastinasa , cumani s-au asimilat … Sa zic asa unii au fots alungati sau ucisi (de preferinta .. ca intrau in competie cu noii veniti Ca un cuceritor de stepea nu le „are” atat cu populatia dominata cat are interesul sa termine cu populatia dominanta! )
   Dar ma ceva retineri sa vorbesc prea mult despre un nucleu pasnic … Nu de lata da pasnicii daci au mers la atat shoping cu sabia la S de Dunare incat practic i-au silit pe romani sa treaca in N… iar debutul conflictelor cu turcii .. scuze da ne apartine! ma rog eram in zona, Mircea era incuscrit cu famelia domnitoare sarba dar la Kosvopolie turcii si-aupaus intrebarea : da de unde vin astia a lu Mircea bre?! Ca nu prea auzisera pana atunci de Tara Romaneasca (Muntenia)

 5. uitasem. alaturi de maghiari mai sunt si tiganii. si ei tot nomazi. si ei tot cu influenta mare asupra evolutiei Romaniei.

 6. Singurul lucru care l-au distrus americanii din captura de razboi au fost submarinele japoneze. Si asta dupa ce inginerii lor le-au studiat centimetru cu centimetru. Si le-au distrus doar pentru a nu le da si rusilor pentru studiu, mai ales ca erau multe tehnologii foarte avansate in constructie si functionare. In rest, ori ce document cat de cat important a ajuns in SUA, nu a fost distrus. Nu cred ca au distrus intreaga arhiva a societatii Ahnenerbe, erau date mult prea importante pentru OSS-ul american. Asa cum au facut si cu cercetarile medicale ale lui Mengele (in domeniul geneticii mai ales), ale cercetatorilor de la Krupp, ale celor care au dezvoltat rachetele V1-V2……

 7. Ma amuza tot timpul cand citesc despre razboiul rece si alte prostii de gen. Ce natie au fost cei care au infiintat si dezvoltat comunismul ? Ce natie au fost si sunt cei care controleaza Federal Reserve? Cine a facut cei mai multi bani in urma celor doua razboaie mondiale, in urma razboiului rece si in urma propagandei pentru fraierii mici ? Cine detine Facebook , Google , Hollywood si majoritatea bancilor care conteaza ? :))

 8. Si vis-a-vis de noi, citeam cam ce oameni ne-au condus dupa 45. A remarcat cineva? Numai rusi: Goldberg, Adler, Grunberg, Oigenstein,Bruckner,Roller, Moscovici,Rabinsohn, Roitmann,Dulberger si inca cativa maghiari si romani. L-au lasat „interfata” pe Dej si la armata pe Bodnaras. In rest , numai rusi get-beget. Sa emumar si cati rusi conduceau URSS ? :))

  • Mah @Rosule…
   Tot nu te saturi de lozuri necastigatoare????
   Ce vrea sa insemne tot ce ai scris???Cumva faza pe tara
   la „Cum sa albim fundul gras si nespalat al maicii Rusii”???
   Vad ca deja esti premiant cu coronita la olimpiada ….

 9. O poveste urbana spune ca ar fi intrat si in catacombele din Constanta prin 1942. Ramane doar o poveste pentru ca e lipsita de probe.

 10. Iar aici ai lista cu rusi :

  Yakov Agranov · Lyubov Axelrod · Pavel Axelrod· Yevno Azef · Matvei Berman · Avenir Bennigsen· George Blake · Yakov Blumkin · Ber Borochov · Fyodor Dan · Nadejda Grinfeld · Adolf Joffe · Mikhail Liber · Leo Deutsch· Ilya Ehrenburg · Henryk Ehrlich· Nahum Eitingon· Ilya Fondaminsky · Yakov Ganetsky · Grigory Gershuni · Georges Gurvitch · Idel Jakobson · Feliks Kon · Arkady Kots · Maxim Litvinov · Iosif Grigulevich· Mikhail Lashevich · Lazar Kaganovich · Lev Kamenev· Fanni Kaplan · Nikolai Krestinsky· Walter Krivitsky · Joseph Katz · Vladimir Lenin · Israel Leplevsky · Genrikh Lyushkov · Grigory Mairanovsky · Julius Martov · Solomon Mogilevsky· Aleksandr Orlov · Karl Pauker · Yevgeny Primako · Alexander Parvus · Vladimir Polonsky· Moisei Rafes · Marcel Rosenberg· Theodore Rothstein · Boris Rybkin · Semyon Semyonov · Abram Slutsky· Sergey Spigelglas · Aaron Soltz · Pinhas Rutenberg · Grigory Sokolnikov · Isaac Steinberg· Mikhail Suslov · Yakov Sverdlov · Mikhail Trilisser · Leon Trotsky · Alexander Ulanovsky · Józef Unszlicht · Moisei Uritsky · Lev Vasilevsky· V. Volodarsky · Genrikh Yagoda · Yemelyan Yaroslavsky· Osip Yermansky · Nikolai Yezhov· Yakov Yurovsky · Lev Zadov · Elizabeth Zarubina · Rozaliia Zemliachka· Chaim Zhitlowsky · Yakov Zevin · Grigory Zinoviev

 11. SI lista cu americani :

  Albert E. Kahn · Allen Ginsberg · Bernardine Dohrn · David Gilbert · Daniel Levitas · Franklin E. Kameny · Herbert Marcuse · Howard Zinn · John Gregory Jacobs · John Pepper · Julius and Ethel Rosenberg · Kathy Boudin · Laura Whitehorn · Leonard Zeskind · Robert Oppenheimer · Mark Rudd · Michael Novick · Milton Wolff · Noam Chomsky · Naomi Jaffe · Noel Ignatiev · Saul Alinsky · Sondra Solomon · Steven Seidman · Ted Gold · Theodor Adorno · Tim Wise · Wilhelm Reich · Zack de la Rocha · Victor L. Berger · Leonard Bernstein · Samuel Dickstein · Danny Kaye · Edward G. Robinson · Lev Vasilevsky · Semyon Semyonov · Maurice Halperin · Samuel Krafsur · Vladimir Pozner · Elizabeth Zarubina · Morris Cohen · Abraham Polonsky · Solomon Adler · Joel Barr · Felix Bloch · Lona Cohen · Judith Coplon · Bela Gold · David Greenglass · Theodore Hall · George Koval · Isaiah Oggins · William Perl · Victor Perlo · Morton Sobell · Jack Soble · Myra Soble · Robert Soblen · Bill Weisband · Harry Dexter White · Maria Wicher · Enos Wicher · Flora Wovschin · Nathan Gregory Silvermaster · Sonia Steinman Gold · Jacob Golos · Kitty Harris · Rudy Baker · Joseph Milton Bernstein · Jacob Epstein · Isaac Folkoff · Harold Glasser · Harry Magdoff · Charles Kramer · Allen Rosenberg · Bella Joseph · Emma Harriet Joseph · Julius Joseph · Franz Leopold Neumann · Marion Schultz · Milton Schwartz · Abraham George Silverman · Daniel Zaret · Mark Zborowski · David Niles · Nathan Einhorn · Jenny Levy Miller · Harry Magdoff · Ludwig Lore · Joseph Benjamin Stenbuck · Mark Gayn · Michael Greenberg · Ruth Greenglass · Ruth Rivkin · Irving Kaplan · Nathan Witt · Manfred Stern · Alexander Ulanovsky · Charles S. Zimmerman · Ellen Meiksins Wood · Bertram Wolfe · Gopal Balakrishnan · Stanley Aronowitz · Paul A. Baran · Marshall Berman · Victor L. Berger · David P. Berenberg · Judith Butler · Jacob Burck · Lenni Brenner · Abraham Cahan · Maximilian Cohen · Daniel De Leon · Melech Epstein · Philip S. Foner · Erich Fromm · Joseph Freeman · John Gates · Bolesław Gebert · Julius Gerber · Martin Glaberman · William Gropper · Will Herberg · Morris Hillquit · Sidney Hook · Abram Jakira · V. J. Jerome · Haim Kantorovitch · Frank Kofsky · Antoinette Konikow · Abraham Osheroff · Samuel Orr · Bertell Ollman · Moissaye Joseph Olgin · Fred Newman · Felix Morrow · Arno J. Mayer · Mike Marqusee · Sam Marcy · Jay Lovestone · Ludwig Lore · Richard Lewontin · Stephen Jay Gould · Richard Levins · Murray Levin · Joel Kovel · Victor Perlo · Lester Rodney · David Roediger · Mike Rotkin · Jerry Rubin · Maurice Sugar · Rose Pastor Stokes · Jack Stachel · Charles Solomon · Maynard Solomon · Mary Heaton Vorse · Louis Waldman · Morris Winchevsky · Albert Weisbord · William Weinstone · Harold Ware

 12. Ii uitasem pe nemti :

  Theodor Adorno · Walter Benjamin · Daniel Cohn-Bendit · Kurt Eisner · Magnus Hirschfeld · Max Horkheimer · Karl Radek · Gustav Landauer · Eugen Levine · Karl Liebknecht · Leo Löwenthal · Rosa Luxemburg · Herbert Marcuse · Karl Marx · Erich Mühsam · Friedrich Pollock · Alexander Parvus · Wilhelm Reich · Ernst Toller · Clara Zetkin · Egon Erwin Kisch · Egon Bahr · Hilde Benjamin · Willy Brandt · Markus Wolf · Ernst Bloch · Franz Leopold Neumann · Leo Jogiches · Ernest Mandel · Leopold Trepper · Maria Terwiel · Elisabeth Schumacher · Alexander Rado · Ruth Kuczynski · Rudolf Herrnstadt · Eva Sandberg · Robert René Kuczynski

  Cum il chema pe tartorul sef ? Parca Karl Marx era numele de scena,nu?

  • Cam lesinati actorii astia. Oricum, nu cred ca asa au stat lucrurile. Totusi geto-dacii nu au fost chiar asa neajutorati. Aveau si ei o armata si niste aliati. S-au ajutat de multe ori cu scitii de exemplu. Aia chiar stateau bine pe armata. Tind sa cred ca si in cazul asta e vorba de propaganda si nu de istorie.

   • adica dacii o fost varza, noroc cu scitii? 🙂 )

    oricum, eu tot vreau sa dispara orice statuie a lui traian din Romania si nenorocitii cu latinizarea si „daco-romani” sa aiba aceeasi imagine precum nkvd-istii, zoe petre & co

 13. Numa nume de suedezi. Si ce rezulta de aici ? Ca sunt uniti, ii duce capul, sun fini psihologi stiu sa faca bani si din rahat. Un oarecare Nathan Rotshild a facut in 1815 urmatoarea declaratie: „I care not what puppet is placed upon the throne of England to rule the Empire on which the sun never sets. The man who controls the British money supply controls the British Empire, and I control the British money supply.”

 14. Da. Si mai rezulta ca pentru banii lor, la nivel global, au murit cam 20 mil in WW1 , cam 70 mil in WW2 ,cam inca cateva milioane in conflictele din timpul Razboiului Rece (Korea , Vietnam,Afganistan,Iraq-Iran etc). In plus, s-au mai ales si cu Suedia si cu controlul majoritatii bancilor care chiar conteaza. 0.10% din populatia globului , controleaza direct sau indirect cam jumatate din populatia globului. Asta daca presupunem ca suedezii nu controleaza Asia. Nu e bine , nu e bine deloc.

 15. Va rog frumos,lăsați suedezii în pace???pai va puneti cu petre roman. Suedezul

 16. Vreau sa studiati in liniste si cu atentie tot ce se gaseste la acest link si sa faceti un exercitiu de imaginatie cu restul lumii care conteaza inclusiv Romania.
  http://thezog.wordpress.com/
  http://thezog.wordpress.com/
  http://thezog.wordpress.com/

 17. Va rog eu… nu mai postati absurditati de genul asta.
  Catalogul cu poze este intr-adevar de o valoare inestimabila, As fi curios daca s-au pastrat cele 5000 de cadre nepublicate in vre-o arhiva.
  Dacii au avut o civilizatie foarte bine dezovoltata pentru vremea respectiva. Din punct de vedere al metalurgiei erau peste romani, la fel ca si germanii de altfel. Incet incet se descopera situri arheologice care uimesc si schimba din temelii istoria clasica.
  Hint:
  http://www.satmareanul.net/2014/09/22/centru-metalurgic-de-pe-vremea-dacilor-liberi-descoperit-la-iojib/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *