Sidewinder AIM-9X Block II, transa a doua

Dupa cum am informat deja, Romania a comandat in mai 2016 o prima transa de 12 rachete aer-aer de ultima generatie cu ghidare in IR – Sidewinder AIM-9X Block II, impreuna cu sase rachete de antrenament (captive air training missiles), sapte containere tip AUR (all up round), plus un set de piese de schimb, la o valoare totala de 7,4 milioane de dolari.

Astazi putem deja discuta despre o a doua transa de rachete aer-aer Sidewinder AIM-9X Block II compusa din 10 rachete si 3 containere AUR pentru suma de 4,372 milioane de dolari. Posibil ca aceaste doua transe sa faca parte dintr-un contract-cadru (multi-anual) care sa aiba in vedere achizitia unui numar mai mare de astfel de rachete.

F 16 romanesc cu o Sidewinder AIM-9L/M/P captive air training missile acrosata, la mitingul aerian de la Bacau

Asadar, pe langa cele 60 de rachete Sidewinder AIM-9 M, vom avea in curand si 22 de AIM-9X Block 2.

Sursa: AICI

GeorgeGMT

41 de comentarii:

 1. Sa fie primit 🙂

  • Aim-9x+JHMCS, o capabilitate semnificativa..

  • Ar trebui ca in Romania sa se fabrice macar munitie calibru 20 mm pt tunul de bord M61A1 Vulcan. Caci ca sa se fabrice rachete de toate tipurile si cat mai moderne in Romania….asta la Sfantu Asteapta!!!!

 2. o curiozitate,falconii nostri isi cara peste tot rezervoarele suplimentare?sunt poze fara?

  1
 3. George schimba legenda de la ultima fotografie. Ala nu este un AIM-9M. Este un Sidewinder AIM-9L/M/P captive air training missile. Containerul SNIPER pare mai interesant.

 4. Off topic. http://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3753224 . Qatar cumpara avioane f 15 de la americani…

 5. In exact acelasi contract prin care noi am cumparat 10+3, polonezii au cumparat 93+26. 😀

 6. Nu cred ca mai exista vreo tara care sa comande rachete in asemenea cifre impresionante. E ridicol!

 7. Ati urmarit „The putin interviews” de Oliver Stone? Cred ca daca ajungea rusia in NATO,era cea mai puternica alianta militara din istorie. Plus ca daca intra rusia intra si ucraina…cine stie cum ar fi aratat o Uniune Europeana de la Atlantic la Pacific….Foarte interesant. Scuze de offtopic

  • NATO nu este UE. In plus Rusia daca intra in UE si/sau in NATO ar fi stat la masa celor care au ultimul cuvant.

  • daca intra Rusia in UE, ia gandeste-te cine era vioara I in UE ? Nu cred ca cineva din actualul UE, cu 1-2 exceptii, ar fi vrut asa ceva!

  • Ce sa caute Rusia in UE? Sa-i intrebe cineva de drepturile omului, democratie, libertatea cuvantului, alegeri libere?
   Iar de economie sa nu mai vorbim, pana si Putin a trebuit sa admita ca sunt dependenti de exportul de petrol si gaze.
   PS: mi-a placut ce a zis George Friedman la Digi 24, citez din memorie: Chiar daca in fruntea Rusiei s-ar afla cel genial conducator, pretul barilului de petrol este tot sub 50 USD 🙂

   • Citezi o sursa care a dat gherl la greu in ultimii 3 ani asa ca hai sa il lasam si pe asta de-o parte cu inteligenta lui si analizele lui dictate de grupul din CIA care inca se crede in epoca Obama…

 8. pfff si eu credeam ca vom avea 220 buc… dar voi ati zis 22buc ????
  si cand te gandesti ca folosesti 2 buc /1 avion inamic… e clar… ce sa zic de interceptare de rachete… cand iti trimit rusii 10-20 Iskander… esti prajit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *