AW159 Lynx Wildcat HMA2

Intre 27 aprilie si 21 mai, elicoptere  Lynx Wildcat HMA2 apartinand 815 Naval Air Squadron (Navy Royal Aviation – Regatul Unit) au executat trageri reale cu rachete aer-sol Thales LMM (Lightweight Multirole Missile) Martlet.

Iata-l:

Pentru a putea folosi rachete aer-sol Lynxul a fost echipat cu doua aripi scurte de tip grinda de acrosare pe laterale cu ajutorul carora poate avea la bord pana la 20 de rachete usoare “Martlet” sau patru rachete anti-nava “Sea Venom” de la MBDA.

24 de aeronave Lynx Wildcat HMA2 vor fi echipate pentru a folosi mixul de rachete Martlet/SeaVenom, aeronavele urmand a fi stationate la bordul celor doua portavioane din clasa “Queen Elizabeth”.

Rolul acestora este lupta anti-submarin (acesta fiind sarcina lor principala) si protejarea grupului de lupta impotriva atacului navelor de suprafata, cum ar fi navele mici si rapide de tip iranian si nu doar.

GeorgeGMT

 

Citeste si:

 https://www.rumaniamilitary.ro/sea-venom-by-mbda

https://www.rumaniamilitary.ro/rachete-multirol-thales-lmm-integrate-pe-turele

https://www.rumaniamilitary.ro/thales-lmm

http://www.rumaniamilitary.ro/consideratii-privind-utilizarea-rachetei-star-80l-la-bordul-elicopterelor

http://www.rumaniamilitary.ro/conceptul-agm-176-griffin-star-80l-si-posibilitatile-romaniei

http://www.rumaniamilitary.ro/lockheed-martin-testeaza-turele-pentru-rachete-antitanc

http://www.rumaniamilitary.ro/nimeni-nu-e-profet-in-tara-lui

http://www.rumaniamilitary.ro/milan-er-3km-finalizeaza-testele-de-tragere

http://www.rumaniamilitary.ro/reutilizarea-armamentului-existent-solutii-stop-gap

http://www.rumaniamilitary.ro/raytheon-wireless-tow

http://www.rumaniamilitary.ro/star-80l-descriere

http://www.rumaniamilitary.ro/rachete-antitanc-in-armata-romana-maliutkaat-3-sagger

http://www.rumaniamilitary.ro/mmp-la-primele-trageri-ale-agentiei-de-achizitii-militare-franceze

5 comentarii:

 1. Bună treabă. Par să fie cu „detoate”. Astept și eu succesorul pumelor noastre navalizate. Cred că vreo 6 ar fi suficiente…

 2. „In March 2016, AugustaWestland secured a €100 million contract with the Philippines’ Department of National Defense for two helicopters along with training and support.”

  Nu e rau…

  Daca ar fi sa mergem pe varianta (cea mai probabila) de 2 fregate (care deocamdata sunt harburile alea luate de la teparii britanici) si 4 corvete, am avea nevoie de 6 bucati care ne-ar duce la mai putin de 300 de milioane de euro… Daca ma intrebati pe mine ar merge…. De la americani ar fi mult mai scump iar Airbus nu prea s-a concentrat prea mult pe partea de elicoptere navale… cel putin h215m-urile nu par a fi de nivelul astuia la varianta navala.

  • In final cred ca se va merge pe 3 fregate, 6 corvete si 3 submarine + 3 Trantul class si 3 Epitrop class, 4 Musca class deminoare si 1 Corsar class puitor de mine…..parerea mea. Nu uita ca vor sa modernizeze si Tetal 2 class-2 nave si sa pastreze cat mai mult Maasesti-ul, poate chiar sa-l remodernizeze. La Marea Neagra Romania treb sa aibe o forta navala cat mai buna si numeroasa posibi pt ca conform Tratatului de la Montreux nu se pot tine nave militare straine in MN mai mult de 21 de zile.
   https://lege5.ro/Gratuit/g42dsnrw/conventia-privind-regimul-stramtorilor-marii-negre-din-20071936

   • 500 de Leopard 2, 2000 de Piranha 5, 4 escadrile de F35, 2 sateliți militari, un portavion, etc. dar hai să ne trezim la realitate.

    De la ce ar trebui să se facă la ce se va face defapt e diferență mare… Noi de obicei nu facem ce ar trebui să facem.

    3 fregate + 6 corvete sună bine (d-alea noi și moderne nu gioarse SH) dar cine știe cum va arăta Marina noastră în câțiva ani.

    Multe goluri din dotare pot fi acoperite doar cu miliarde de euro dar unele chestii ar costa cel mult câteva sute și totuși burtoșii impotenți de la conducere nici măcar banii aia nu-i cheltuie pe niște capabilități performante, moderne și mai ales necesare cum ar fi fost tunurile autopropulsate de 155 pe care le-am fi putut face (aproape) singuri cu ceva ajutor de la israelieni sau tunuri tractate de la americani că au o grămadă de tipuri.

    2
    • Nea @Patriot-ule nu am mai zis de mult de mega cantitati de arme si th militara pe care sa le aiba ArmRo. Da recunosc ca am zis mai demult pt ca o informatie m-a dus in eroare pe niste limite maxime de th mil pt Romania.
     Ai dreptate cu ce spui cu cheltuielile pt inzestrearea ArmRo…dar nu crezi ca burtoshii impotenti de la conducerea MAPN au ca obiectiv sa foffileze in buzunarele lor si a celora care-i sustin acolo dintre politicieni parte din bani publici destinati inzestrarii ArmRo si ca undeva ii doare de inzestrarea ArmRo cu tehnica militara moderna si performanta atata timp ca ei i-si primesc salariile grase si avantajele + pot sa-si traga shpagi si comisioane?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *